Workshop reisfotografie Den Haag

 

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto’s te maken. Daarbij besteden we aandacht aan:

  • wat zijn de belangrijkste ingrediënten van sprekende reisfoto’s?Montenegro 2
  • hoe kijk je naar het licht en regel je de belichting?
  • hoe stel je een fraaie compositie op?
  • hoe maak je een sterk portret?
  • hoe fotografeer je gebouwen en monumenten?
  • hoe leg je het dagelijks leven vast?
  • hoe creëer je diepte in stadsgezichten en landschappen?

Leren in de praktijk

Niemand is geboren als fotograaf. Fotograferen is een vaardigheid die je alleen met oefenen onder de knie krijgt. Maar domweg oefenen brengt je nergens. Daarom hebben we een aantal gerichte oefeningen ontworpen die je helpen de vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

Weinig theorie en leren in de praktijk: dat is het motto van deze fotocursus in Den Haagt. Leren op straat sprekende foto’s te maken. Oefenen in het maken van spontane portretten en impressies vastleggen van het dagelijks leven. Worstelen met hoge torens, grote gebouwen en stadsgezichten. En inzoomen op kleurrijke details. De sfeer proberen te pakken en de stad op een gevariëerde manier in beeld te brengen. Dat is fotografie op z’n best.

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze fotocursus is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto’s wil leren maken. De cursus is geschikt voor beginners en iedereen die zijn of haar technische en creatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de dag, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen op een andere datum naar keuze.

Wat heb je nodig voor deze workshop reisfotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Alle camera’s zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Wat kost de workshop reisfotografie?

Deze workshop kost € 99 pp. max 4 deelnemers

 

Scroll Up );